www.neaporeia-oraiokastro.blogspot.com Επικοινωνία: neaporeia@yahhoo.gr. Τα γραφεία μας βρίσκονται: Κομνηνών 57 στο Ωραιόκαστρο και είναι ανοικτά από τις 18:00 έως 21:00. Τηλ/fax: 2310695995. Πρωτομαγιά στο Ωραιόκαστρο. Ώρα 11:00. Είσοδος Ελεύθερη. Η σελίδα μας είναι υπό διαμόρφωση
counter www.com2.gr

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Καλλικράτης: Λίγο πριν την ανακοίνωση ...

H πιθανότερη εκδοχή του «Καλλικράτη» για το πολεοδομικό συγκρότημα προβλέπει τις εξής συνενώσεις: της Θεσσαλονίκης με Τριανδρία, της Μενεμένης με το Ελευθέριο Κορδελιό, των Συκεών με Άγιο Παύλο και Πεύκα, της Πολίχνης με Ευκαρπία και τη διατήρηση, ως έχουν, των δήμων Καλαμαριάς, Ευόσμου, Αμπελοκήπων, Νεάπολης και Σταυρούπολης.
Αντίστοιχες πληθωριστικές τάσεις δημιουργούνται τις τελευταίες ημέρες και στη Β’ Θεσσαλονίκης. Εκεί είχε «κλειδώσει» την περασμένη εβδομάδα η δημιουργία εννέα δήμων έναντι των 31 σημερινών. Ειδικότερα ο «Καλλικράτης» προέβλεπε τη συνένωση: Χορτιάτη με Πανόραμα και Πυλαία, Θέρμης με Βασιλικά και Μίκρα, Μηχανιώνας με Επανομή και Θερμαϊκό, Εχεδώρου με Χαλάστρα και Αξιό, Κουφαλίων με Χαλκηδόνα και Άγιο Αθανάσιο, Ωραιοκάστρου με Καλλιθέα και Μυγδονία, Απολλωνίας με Καλλίνδοια, Μάδυτο, Σταυρό, Άγιο Γεώργιο και Ρεντίνα, Λαχανά με Άσσηρο, Βερτίσκο, Λαγκαδά, Κορώνεια και Εγνατία και τέλος Σοχού με Αρέθουσα. Από χθες όμως άρχισαν να εντείνονται οι πιέσεις από ορισμένα στελέχη, κοινοβουλευτικά και αυτοδιοικητικά, τα οποία ζητούν την αυτονόμηση του Εχεδώρου, την απόσπαση των Ασσήρου, Λαχανά και Βερτίσκου, αφήνοντας τον Λαγκαδά μόνον με την Κορώνεια, καθώς και τη δημιουργία τριών δήμων στα ανατολικά αντί των δύο με τη συνένωση Θέρμης - Βασιλικών, Επανομής με Μίκρα και Μηχανιώνας με Θερμαϊκό. Δύο δήμοι ενδέχεται να προκύψουν από το σπάσιμο του ενιαίου δήμου Απολλωνίας, Καλλινδοίων, Μαδύτου, Σταυρού, Αγίου Γεωργίου και Ρεντίνας.

Πηγή: Εφημερίδα "Μακεδονία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου